“invers” (omgekeerd) denken over de NAVO

‘ Waarom is de NAVO (wie is/zijn dat precies?) er zo op gebrand dat Finland en Zweden lid van de club worden?

  • ‘ Wacht even. Je draait het om. Niet Zweden en Finland staan te dringen om lid van de NAVO te worden – zoals we (in het Vrije Westen) bijna allemaal vanzelfsprekend schijnen te denken, maar de NAVO-nomenklatoera wil graag nieuwe leden, en doet er alles aan om Finland en Zweden binnen te hengelen. Dat is interessant. Zo heb ik er nog niet naar gekeken.’

‘ Ga even het recente verleden na. Hoeveel keer is de NATO op zijn gezicht gegaan? Wil jij lid van zo’n club worden? Denk er maar eens over na. De NATO voert nu (weer) een proxy-oorlog. Dit keer via de Oekraïne tegen Rusland. Wie denk je dat er aan het langste eind gaat trekken?
De Oekraïners in elk geval niet – hoe beroerd dat voor hen ook moge zijn – en de NAVO ook niet, al zullen “ze” het uiteraard zo proberen te spinnen, middels het bekende riedeltje van “de strijd voor onze Westerse Waarden.” Maar follow the money!

  • ‘ John Hudson legt uit (in de Washington Post – zie hieronder) dat het onmogelijk is om bij te houden waar al die vele wapens, die naar de Oekraïne worden verscheept (indien ze al worden verscheept), in werkelijkheid terecht komen. Er zullen ongetwijfeld lieden zijn die giga-winsten maken met doorverkopen van een deel van die wapens via de zwarte markt.
    Wat bij mij bleef hangen was deze zin:
    “Shoulder-fired Stinger missiles, capable of downing commercial airliners, are just one of the weapon systems experts worry could slip into the possession of terrorist groups seeking to carry out mass-casualty events.”  ‘

 

 

‘Flood of weapons to Ukraine raises fear of arms smuggling.
Vague U.S. assurances spark concern about lost military equipment in Ukraine, a longtime hub of arms trafficking.’

By John Hudson   –  www.washingtonpost.com/national-security/2022/05/14/ukraine-weapons-trafficking/